Mágneses játék - a hűtőn

Sokféle mágneses táblát és játékot árulnak gyerekeknek. Marci nagyon szereti a tűzoltós meséket ezért készült el az alábbi játék, amelynek helyszíne a hűtőszekényünk. 

14.jpg

11.jpgSzükséges eszközök: 

  • hűtőmágnesek (bármilyen lehet, akár ajándékként vásárláshoz kapott is)
  • mintás papír vagy újság
  • ragasztó
  • olló

 Elkészítés:

A tervezett mintának megfelelő papír a legfontosabb kellék. Lehet ez egy színes csomagoló papír, pár régi gyerekújság vagy bármi amin a nekünk tetsző minta van, vagy amiből mi kivágjuk a kívánt mintát (pl. ha korongokat, számokat vagy betűket szeretnénk akkor egyszínű színes papír is jó lehet).

12.jpgKivágjuk a hűtőmágnes méreténél nagyobb mintákat és pár csepp ragasztóval hozzá rögzítjük őket a mágnesek színes oldalához. A ragasztó száradási ideje akár több óra is lehet, a mágnes felületétől függően (nekem ezek kb. 4 óra alatt kötöttek meg). 

Ezután nincs más hátra, mint a játék az elkészült új mágnesekkel a hűtőn :)

Ha van olyan filcünk ami lemosható a hűtőszekrényről, akkor akár a játékteret is megrajzolhatjuk (ahogy én is tettem most), de enélkül is kitűnő a játék. A másik jó megoldás, hogy egy nagyobb, mondjuk A3-as papírra a gyerekkel(gyerekekkel) együtt egy hátteret rajzolunk és azt rögzítjük a hűtőn 4 mágnessel és erre tesszük fel a mi általunk készített figurákat. Ebben az esetben akár több különböző történet hátterét is megrajzolhatjuk. 

111.jpg

13.jpg